Trucuri pentru geamuri curate. Geamurile sunt destul de greu de curăţat şi din păcate se murdăresc foarte repede, din cauza prafului sau a stropilor de ploaie. Există însă câteva trucuri care vă ajută să curăţaţi mai uşor ferestrele.

Trucuri pentru geamuri curate. Pregătirea pentru curăţenie Înainte a curăţarea geamului, trebuie să ştergeţi cu atenţie orice urmă de praf sau pânză de păianjen, ori alte resturi. Puteţi folosi o perie mică, uşor de manevrat. Dacă nu veţi face asta, după ce veţi folosi soluţia de curăţat şi cârpa pentru geamuri, tot praful în exces se va lipi de cârpă, astfel încât nu o veţi mai putea folosi. Trucuri pentru geamuri curate.

Trucuri pentru geamuri curate
Trucuri pentru geamuri curate

Cum trebuie spălate geamurile

Transperantele şi jaluzelele trebuie şi ele curăţate. Nu este nevoie să le daţi jos pentru a le spăla, puteţi folosi un aspirator, la care să ataşaţi o perie învelită într-o cârpă de praf. Aspiraţi numai partea care dă spre interior, spre cameră. Aspiraţi de sus în jos, dintr-o parte spre cealaltă. Apoi, pulverizaţi soluţie specială pentru geamuri şi ştergeţi cu o cârpă curată, cu mişcări orizontale, până când geamul este complet uscat, scrie Goodhousekeeping.com. După ce aţi curăţat partea interioară a geamului, faceţi la fel şi pe partea exterioră, dar de data aceasta ştergeţi cu mişcări verticale. În acest fel, eventualele urme vor fi mai uşor de observat şi corectat. În cazul geamurilor care nu se pot deschide, spălaţi mnumai interiorul, iar pentru exterior folosiţi un furtun cu apă.

Trucuri pentru geamuri curate.

Secrete pentru geamuri cât mai curate Pentru geamuri perfect curate este bine să ştiţi un secret: dacă le spălaţi într-o zi fără soare, când este înnorat afară, este mult mai bine. Asta pentru că razele soarelui duc la uscarea foarte rapidă a geamului şi din această cauză rămân mai multe urme. Pentru ştergerea ferestrelor pot fi folosite mai multe materiale: prosoape, ziare, o cârpă din microfibră sau o racletă. De asemenea, pentru curăţarea propriu-zisă se găsesc în magazine multe produse speciale pentru geamuri, inclusiv şerveţele umede.

Citeste mai mult: adev.ro/nr62pr

Trucuri pentru geamuri curate